17 Οκτωβρίου 2009

PostHeaderIcon Ιδρυση πάρκου για τη φιλοξενία των αδέσποτων ζώων

Συνάντηση με τη νέα υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, θα επιδιώξει άμεσα ο δήμαρχος Βόλου, Αλέκος Βούλγαρης, προκειμένου να ζητήσει, ενόψει και των Μεσογειακών Αγώνων, την αλλαγή στην περίθαλψη αδέσποτων ζώων


Ιδρυση πάρκου για τη φιλοξενία των αδέσποτων ζώων

και την άδεια για την ίδρυση ενός πρότυπου πάρκου για τη φιλοξενία των επιθετικών ζώων.

O δήμαρχος Βόλου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρ.Τσαμπρινός, ζητούν τη συνδρομή των πολιτών και των φιλοζωικών οργανώσεων ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τα επιθετικά αδέσποτα, στην πόλη του Βόλου.

Προανήγγειλαν ακόμη ότι, άμεσα, ο δήμος Βόλου θα προχωρήσει στην περισυλλογή των επιθετικών αδέσποτων ζώων από κεντρικά σημεία της πόλης, τα οποία στη συνέχεια θα φιλοξενηθούν, για όσο καιρό απαιτηθεί, στο καταφύγιο ιδιώτη επαγγελματία, στο Μαυρόλοφο, με τον οποίο συνεργάζεται ο Δήμος Βόλου.
Η επόμενη πρωτοβουλία που προτίθεται να αναλάβει ο δήμος Βόλου αφορά την υιοθεσία αυτών των αδέσποτων, από μάντρες και βιομηχανίες.
Ανακοινώθηκε, μάλιστα, ότι τις επόμενες ημέρες, για να ελέγχονται όλα τα ζώα θα σημανθούν με μικροτσίπ που έχει προμηθευτεί ο δήμος Βόλου, ο οποίος είναι και ο πρώτος δήμος σε όλη τη χώρα που θα υλοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Συγκεντρωτικά, πάντως, μέσα στους πρώτους οκτώ μήνες του 2009, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου έχουν γίνει 100 θεραπείες αδέσποτων ζώων, 50 υιοθεσίες και 159 στειρώσεις.

2 πατημασιές:

korinoskilo είπε...

παμε να δουλεψουμε εκει?:ρ

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Να ρθώ κι'εγώ;Και εθελοντικά έρχομαι..
Καλή προσπάθεια! Μπράβο!

Δημοσίευση σχολίου

Ολα για μένα

Η φωτογραφία μου
Κακό σκυλί ψόφο δεν έχει έτσι είμαι και εγώ. Για κακό μάλλον δεν κάνω αλλά σκυλί είμαι σίγουρα στο κινέζικο ωροσκόπιο, στο δικό μας Κριός με κέρατα δηλαδή, αλλά τι να το κάνεις πόσο να κουτουλάς? Εκτός από κουτουλιές …αγαπάω πολύ τα ζώα, μου αρέσουν τα γρήγορα αυτοκίνητα και η μουσική .Έχω λίγους και καλούς φίλους γιατί πολλούς που να τους βρείς; Τα υπόλοιπα θα τα πούμε και θα τα βρούμε στην πορεία. Καλό δρόμο να έχουμε

Τα μέλη της φάρμας

Η Ωρα ειναι....

Σαν σημερα γιορταζει...

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Διαβαζω,Βλεπω,Ακουω